100 millioner mennesker over hele verden spiller nå jevnlig poker. Kortspillet har de siste årene endret seg fra å være dominert av middelaldrende menn til mennesker i alle aldre og kjønn.

Dagens poker fikk sin endelige form omkring 1820, og har siden den gang gått fra generasjon til generasjon. Tidligere var poker et gåtefullt spill forbeholdt middelaldrende menn med sigar i munnviken, samtidig som de konsumerte mengder konjakk. I dag er situasjonen imidlertid en annen. Kombinasjonen av pokersendinger på TV og nettpoker har ført til at over 100 millioner mennesker, i alle aldre og kjønn, jevnlig spiller verdens hurtigst voksende spill.

Også i Norden har poker virkelig tatt av, og bare i Norge og Danmark spiller henholdsvis 20 000 og 50 000 jevnlig. Den nye generasjonen spillere har endret forestillingen om at det kun er avdankede, spillavhengige menn i snuskete baklokaler som deltar. Nå spiller også mennesker med styr på privatøkonomien og god utdannelse poker. Mange av dagens fremste pokerspillere er advokater, IT-teknikere, revisorer og studenter. Eksempelvis vant den 27 år gamle revisoren Chris Moneymaker en pott på 2,5 millioner dollar i World Series 2003. Han var den vanlige mannen i gata som vant en fribillett til verdensmesterskapet etter å ha briljert på nettet. Resten er historie»

I dag har poker flere aktive spillere enn trendy sportsgrener som golf, biljard og tennis. De siste årene har antallet nettspillere hatt en eksplosiv økning. Tilgjengeligheten gjennom internett har ført til at hundre millioner mennesker nå kan sitte i pyjamasen i sin egen stue mens de utøver sin poker.

Ifølge de største pokerstedene på nettet EnergyCasino er den vanlige spiller en ung mann mellom 20 og 35 år. Imidlertid har også kvinnene begynt å røre på seg, og det finnes allerede noen profesjonelle pokerspillere i Norge.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *