Lære seg å bløffe er den beste måten å forbedre seg raskt på innen Texas Hold’em. Bløffing er det mest kraftfulle spillet i Texas Hold’em. Du vil både få kontroll over spillet, samt gir deg muligheten til å vinne med en dårlig hånd.

De fem følgende grunnreglene vil hjelpe deg til å mestre denne verdigfulle ferdigheten. Ved å følge disse vil du fort kunne vinne hender oftere enn tidligere.

1. Små bud og syning er for pyser

Det finnes utallige eksempler på tilfeller hvor amatører blir med helt til Showdown med elendige kort. Istedenfor å fortelle dem at de kaster bort pengene sine underveis, kan du flå dem for resten av sjetongene.

Dersom du er en av dem som alltid blir synet på din bløffing tyder dette på at du ikke byr nok til at det betyr noe særlig for de andre spillerne. Hvorfor skal man kaste seg når det ikke koster så mye å bli med videre? Hvis du ikke satser stort nok vil du bli synet og taper på sikt hele beholdningen din.

2. Bløff aldri de med lite sjetonger

Når du spiller mot de med lite sjetonger igjen kan det være lurt å unngå bløffing mot disse. Vanligvis er dette spillere som er blitt desperate, og de vil sannsynligvis syne eller høyne deg for å bli med til siste slutt.

Det finnes eksempler der dette ikke er tilfelle. Dersom en spiller er blitt short-stacked fordi andre har klart å «kjøpe» dens potter kan du prøve å bløffe, da dette kan være lettjente sjetonger. Det kan også være eneste mulighet å bløffe dersom du selv er dårlig stilt, men tommelfingerregelen er at man ikke ønsker å bløffe en med lite sjetonger.

3. Vær forsiktig med å bløffe dårlige spillere

I mange tilfeller vil dårlige spillere syne deg hele veien selv om du bløffer godt, og de har svake hender. Mange profesjonelle spillere har tapt alle sjetongene sine på nettopp dette. Hovedregelen er at ukloke spillere oftere syner en bløff, enn dyktige spillere. Derfor bør du kun syne nybegynnere når du virkelig må.

4. Kjenn de ulike bløffene

Bløffing har mange varianter. Dersom du kjenner disse vil du kunne dra store fordeler av dette, og øke dine pokerferdigheter betraktelig.

Stone Cold Bluff

Kjennetegnes av at en spiller satser masse på ingenting. Dette krever et iskaldt hode, men om du klarer å avsløre dette skremmer du motspilleren skikkelig. Dersom du blir avslørt med en slik bløff, er du i trøbbel. Dette betyr at motspilleren har en sterk hånd.

Du kan unngå å bli synet på en slik bløff ved å sitte i riktig posisjon i forhold til dealer. Sitter du i sen posisjon og ingen har satset særlig stort, er sannsynligheten større for å lykkes. Ideelt sett har alle de andre checket, noe som forteller deg det ikke er noen gode hender i spill.

Semi-Bluff

Her har spilleren en marginal hånd, eller en draw-mulighet. Dersom noen har K-Q-J-10 i spar og går All-In, kvalifiserer dette til semibløff. Selv om hånden har et stort potensiale, er den foreløpig ikke verdt noen ting.

Dersom du værer at noen semibløffer vil en stor høyning ofte tvinge dem til å kaste hånden. Dersom de syner må du være oppmerksom på hvilke kort som kan fullføre for eksempel en flush eller straight.

Representing The Flop

Mange spillere som «vet» at de hadde en bedre hånd kaster seg ofte når motspillerne representerer floppen. Dette er meget verdifullt å kunne fordi dette ofte virker mot alle slags spillere.

Nøkkelen er å by akkurat nok til å skremme de andre før floppen, samtidig som du gir inntrykk av at du trenger flere kort. Når floppen så kommer byr du som om dette var de beste kortene som kunne kommet. Dersom floppen for eksempel er 3-3-9, er målet ditt å overbevise de andre om at du har par i 9-9 eller til og med 3-3.

5. Forandre spillestil underveis

Bløffing kan aldri settes i bås. Det finnes utallige kombinasjoner av personligheter, kort, situasjoner og spillestiler. Derfor er det viktig å ikke bli opphengt i en bestemt form for bløffing.

Det finnes mange metoder for å anvende bløffing til din fordel. Ved å forandre bløffingen din fra tid til annen, kan du spille tankespill med motspillerne. Dette kan være veldig verdifullt, da de andre aldri klarer å få helt has på spillestilen din. I disse tilfellene sitter du igjen med god kontroll og store fordeler overfor motspillerne.

Ved å bløffe likt under hele spillet vil motspillerne knekke deg og din beholdning.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *